ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

H ιδέα του Eco lodge ξεκίνησε με σκοπό την ανάπτυξη του οικολογικού τουρισμού στο νησί της Τήνου και την προώθηση μιας άλλης ματιάς στο τρόπο που εμπλεκόμαστε με το περιβάλλον γύρω μας. Κεντρικός στόχος είναι η χρήση των φυσικών μας πόρων που μας περιβάλλουν να γίνεται με βιώσιμο και αειφόρο τρόπο, με αρχική προτεραιότητα να δημιουργήσουμε ένα αυτόνομο σύστημα για το κατάλυμα, αλλά και έναν ζωντανό χώρο με πολλές δραστηριότητες.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; μια εκτεταμένη σειρά από μέτρα και δράσεις που αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε όπως: τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κυρίως του ήλιου και του αέρα,  το χτίσιμο κυρίως με τοπικά υλικά όπως η Τηνιακή πέτρα αλλά και με ντόπιους πετράδες, τον καθαρισμό των υγρών αποβλήτων με την ριζοτεχνική μέθοδο του τεχνητού καλαμιώνα και την επαναχρησιμοποίηση του φιλτραρισμένου νερού για πότισμα, την κατασκευή στέρνας 100κυβ. για την συλλογή του βρόχινου νερού, την ελαχιστοποίηση και την ανακύκλωση των σκουπιδιών, την κομποστοποίηση και την βιολογική καλλιέργεια του εδάφους, την παραγωγή και προώθηση των τοπικών προϊόντων, και τέλος την οργάνωση δραστηριοτήτων για τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους του νησιού.

Το μεγάλο πέτρινο σπίτι

Το μεγάλο πέτρινο σπίτι διαθέτει δύο υπνοδωμάτια το ένα με διπλό κρεβάτι και το άλλο με δύο μονά κρεβάτια. Στη κουζίνα ο καναπές είναι αρκετά μεγάλος ώστε να μπορεί να κοιμίσει άνετα και ένα τέταρτο άτομο. Η κουζίνα είναι πλήρως εξοπλισμένη με φούρνο γκαζιού, ψυγείο και όλα τα απα ραίτητα κουζινικά για μαγείρεμα! Έχει ένα μπάνιο με ντούζ και οικολογικά σαπούνια. Η κουζίνα και το καθιστικό ενώνεται με την κυρίως βεράντα και τον εξωτερικό χώρο τραπεζαρίας και τον κήπο. Υπάρχει ακόμα μία δεύτερη βεράντα με αιώρα και σεζλόγκ για χαλάρωση. Ο χώρος συνολικά είναι άνετος, φιλόξενος, με ιδιαίτερο σχεδιασμό και καταπληκτική θέα!

Το μικρό πέτρινο σπίτι

Το μικρό σπίτι διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι και έναν καναπέ στη κουζίνα που γίνεται ένα άνετο μονό κρεβάτι για ένα τρίτο άτομο ή δύο μικρά παιδιά. Η κουζίνα είναι πλήρως εξοπλισμένη, με φούρνο γκαζιού, ψυγείο και όλα τα απαραίτητα κουζινικά για ένα σωστό μαγείρεμα! Το μπάνιο διαθέτει ντουζιέρα και οικολογικά σαπούνια. Η κουζίνα και το καθιστικό ενώνεται με την κυρίως βεράντα που διαθέτει κτιστούς καναπέδες, σεζλόγκ και την τραπεζαρία εξωτερικού χώρου. Η μπροστινή βεράντα έχει καταπληκτική θέα προς την ανατολή του ήλιου από την θάλασσα! Ο χώρος συνολικά είναι άνετος, φιλόξενος και φτιαγμένος με απλά υλικά και μοναδικό σχεδιασμό.

Easter special 8th of April

Come and join us for Easter holidays and spend with us a full day of traditional Greek Easter celebrations. Special prices for both lodges will be from 60 euro the small lodge (sleeps up to 3), and 80 euro the big lodge (sleeps up to 5) for the period of 1st to 15 of April . On Easter Sunday 8 of April, we will offer our guests the whole traditional meal which includes goat on the spit, greek delicacies, wine and lots of music! read more

Η διαμονή στο Eco Lodge θα είναι μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία! Η θέα των νησιών της Μυκόνου και της Ικαρίας, οι καταπράσινες πεζούλες με το δάσος βελανιδιάς, η ανατολή του ηλίου από την θάλασσα, ο Τσικνιάς με την μεγαλοπρεπή του όψη, όλο το τοπίο γύρω μας είναι μαγευτικό! Και μην ξεχνάμε τις δύο πανέμορφες παραλίες μόνο 1,5 χλμ ή 20′ πεζοπορία από το μονοπάτι, την Σάντα Μαργαρίτα και την Λυχναφτιά.

ECO CONCEPT

Συνήθως, για να παρέχουμε σε ένα νοικοκυριό τις απαραίτητες υποδομές ενέργειας, ύδρευσης, αποχέτευσης και συγκομιδής απορριμάτων συνδεόμαστε με ένα κεντρικό δίκτυο παροχής συνήθως δημόσιο.

Το οικόπεδο του Ecolodge Project βρίσκεται μακριά από αυτά τα δίκτυα παροχής. Για αυτό πρέπει να βρούμε λύσεις εκτός δικτύου οι οποίες είναι τελικά καλύτερες, πιο καθαρές/οικολογικές, φτηνότερες, πιο βιώσιμες και μας παρέχουν πλήρη αυτονομία.

Έτσι εφαρμόσαμε: παραγωγή ενέργειας από αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα, συλλογή και χρήση βρόχινου νερού,  καθαρισμό υγρών αποβλήτων, κομποστοποίηση στερεών αποβλήτων, ανακύκλωση φιλτραρισμένου νερού, βιοκλιματικός σχεδιασμός των κατοικιών με φυσικό φωτισμό και θερμομόνωση.

Όλα αυτά τα στοιχεία μαζί  διαμορφώνουν ένα σύστημα υποδομών νέας τεχνολογίας και αειφόρου διαβίωσης.

ecoh2

Ηλεκτρική ενέργεια

Φωτοβολταϊκό σύστημα και ανεμογεννήτρια. Ο συνδυασμός των δύο διαφορετικών πηγών ενέργειας είναι ιδανικός καθώς η ηλιακή ακτινοβολία και η δύναμη του αέρα αλλάζουν ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Read More

ecoh1

Νερό

Τα καταλύματα συλλέγουν το νερό της βροχής από τις ταράτσες τους μαζεύοντας το σε μία στέρνα 100 κυβικών, ποσότητα που καλύπτει τις ανάγκες 8 ατόμων κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πιο άνυδρων μηνών του καλοκαιριού.

Read More

ecoh3

Σχεδιασμός θερμομόνωσης και φυσικού φωτισμού

Εφαρμόσαμε κατά τη διάρκεια του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού συστήματα φυσικής θερμομόνωσης, προσανατολισμού και ανοιγμάτων για την βέλτιστη διαχείριση φυσικού φωτισμού.

Read More

ecoh5

Φυσικός καθαρισμός αποβλήτων μέσω τεχνητού καλαμιώνα

Ο τεχνητός καλαμιώνας είναι ένα φυσικό σύστημα καθαρισμού αποβλήτων που αντέχει στο χρόνο και στη χρήση. Το επίπεδο καθαρισμού είναι τόσο υψηλό που είναι το μοναδικό σύστημα που σου επιτρέπει να επαναχρησιμοποιήσεις το φιλτραρισμένο νερό στην άρδευση.  Επίσης μπορεί να σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποτελεί ένα όμορφο κομμάτι του κήπου.

Read More

Ο λαχανόκηπος

Ο βιολογικός κήπος του Ecolodge

Εκτός από τις βελανιδιές μας, τις μουριές μας και την ελιά που κληρονομήσαμε, σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα βιολογικό κήπο που να παρέχει όλα τα απαραίτητα! Ο επισκέπτης έτσι θα μπορεί να απολαμβάνει όλα τα εποχικά προϊόντα είτε αυτά είναι στο λαχανόκηπο είτε στα οπωροφόρα δέντρα μας.

Επίσης θα προσπαθήσουμε να καλλιεργήσουμε όλα τα τοπικά προϊόντα τα οποία για χρόνια έχουν προσαρμοστεί στις δύσκολες συνθήκες ξηρασίας και αλμύρας, αλλά θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε και μεθόδους περμακουλτούρας για την βελτίωση του εδάφους. Μερικά από τα προιόντα αυτά είναι οι αγκινάρες, οι φαλαταδιανές ντομάτες, οι πράσινες μελιτζάνες, αλλά και τα αμπελάκια, οι συκιές και οι μουριές. Θα πειραματιστούμε ακόμα στη μεταφύτευση άγριων βοτάνων όπως η λεβάντα, το θυμάρι, το φασκόμηλο, η ρίγανη και η κάππαρη που τα βρίσκεις παντού στο νησί!

Φυτά και Σπόροι


  • Καλοκαιρινά λαχανικά

   Ντομάτες
   Αγγουράκι
   Μελιτζάνες
   Κολοκυθάκια
   Πιπεριές
   Μαϊντανός
   Αγκινάρα

  • Χειμερινά λαχανικά

   Μαρούλι
   Λάχανο
   Μπρόκολο
   Κουνουπίδι
   Φρέσκο κρεμμυδάκι
   Παντζάρια
   καρότα
   Σπανάκι
   Ρόκα

  • Δέντρα και θάμνοι

   Ελιές
   Συκιές
   Μουριές
   Κάππαρη
   Φραγκοσυκιές
   Αμπέλια
   Λεμονιές
   Αμυγδαλιές
   Ροδιές
   Βερικοκιές

   Μανταρινιές

    

  • .

   .
   .

   Βότανα
   Ρίγανη
   Λεβάντα
   Θρούμπη
   Φασκόμηλο
   Δεντρολίβανο
   Θυμάρι
   Ματζουράνα

ΝΕΑ

10 μέρες Basic THAI Massage σεμινάριο 21.6-1.7

Η ομάδα Unalome thai massage και το TINOS ECO LODGE διοργανώνουν ένα 10ήμερο σεμινάριο εκμάθησης του βασικού σταδίου του Thai massage, της παραδοσιακής τεχνικής μάλαξης της Ταϋλάνδης, απο 21 Ιουνιου έως 1 Ιουλίου, με τον Αλέξανδρο Πετρίδη και τον Νίκο Φλώρο. 70 ώρες εκμάθησης Thai massage, γιόγκα και διαλογισμός. read more

Orionas Yoga Shala retreat 15-18 Ιουνίου

H σχολή Orionas Yoga Shala σας προσκαλεί να πάρετε μέρος σε ένα τριήμερο γιόγκα και Τhai massage στο Tinos Ecolodge. Ελάτε να περάσουμε ένα τριήμερο στη φύση της Τήνου, κοντά στις πηγές του Ακέρατου, με πρακτικές yoga στο καινούργιο μας deck μέσα στο δάσος με βελανιδιές, μπάνιο στα καταγάλανα νερά της Σάντα Μαργαρίτα και χορτοφαγικό φαγητό από την τηνιακή κουζίνα. Ο Αλέξανδρος και η Βασιλική θα μας καθοδηγήσουν σε μια πρακτική σύνδεσης με τα 5 στοιχεία της φύσης, μέσα από άσανες Hatha και Αshtanga Vinyasa Yoga καθώς και κατευθυνόμενο Thai massage.
read more

Permaculture Design Course, Autumn 2018

22 September – 4 October (12 days, 80 hours certificate)

Led by Dr. Rod Everett and Mill Millichap

We are excited to announce the third FULL PERMACULTURE DESIGN COURSE (PDC) that will be hosted in Tinos Eco-lodge welcoming back two knowledgeable teachers from England, Rod Everett and Mill Millichap, who are teaching permaculture since 1990 in various parts of the world and are coming to Greece and spreading the permaculture philosophy and way of life for the past 7 years.

This PDC is fully certified by the Permaculture Association (Britain). read more

PDC experience 2017

The second Permaculture Design Course was realised in Tinos Ecolodge this autumn and we are convinced that this is the way to go! Another wonderful bunch of people got here to spend 12 days together, to share experiences and knowledge, to live as a caring and loving community for the people and for the earth. read more

SUR LES CHEMINS DE TINOS

C’est à la nuit que nous débarquons sur l’île de Tinos. Il faut attendre le lever du jour pour découvrir le merveilleux balcon naturel qui nous accueille pour une semaine de vacances et de randonnées. read more

BEAUTIFUL WEEKEND FULL OF YOGA AND RELAXATION

We really enjoyed hosting our first Yoga seminar on our newly constructed deck with Eleni Toli from Tinos, centered on the 5 elements earth, water, fire, air, and aether. Between the old oak trees, the running water of the small river, the sound of the wind through the plane leaves, the singing birds around us, we had a nice journey through the asanas and meditation techniques to a deeper connection with our inner self and nature. read more

 Our Blog

espa flags

Η επιχείρηση ενισχύθηκε στο πλαίσιο του "Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων" που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών. Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης